Tegl


Tegltag

Danske huse har haft tegltag i flere hundrede år
Det røde tegltag er en sand dansk klassiker. Danske huse har haft tegltag i flere hundrede år, men tegltag er stadig et populært og holdbart byggemateriale. Teglsten til tegltag fås i mange former og farver, både med og uden glasering. De findes i typerne vinge og fals, som er de typiske danske tegltag. De har begge den karakteristiske bølgeform. Fals tagstenen har derudover rillet kant, så stenene passer bedre sammen og giver et tættere tegltag. Vinge tagsten har og bruges idag stadigvæk, på alle typer byggeri. Tegltag af vinge tagsten passer typisk bedst til villa med gesims, kirker osv.

Ud over at et tegltag er et af de mest holdbare materialer til tag, er det også et smukt tag. Om det så være et flot rødt tegltag på en kirke, eller et sort glasseret tegltag på en nybygget villa, så vil et tegltag altid falde ind i omgivelserne med naturlige farver der passer til stort set de fleste bygninger.

Metoden med at brænde teglsten af ler til tegltag har været kendt i århundreder, og teglsten er stadig et af de mest populære byggematerialer, både til tegltag og murværk.

Fra naturens side har tegltag som regel været gule eller røde, afhængigt af hvilken type ler, der er blevet anvendt. Inden for de seneste år har teglbranchen fået nye ovne, som er i stand til at fremstille teglsten med grå, grøngrå, blågrå, sølvgrå og sorte farver. Det giver nye muligheder for at få et spændende og anderledes tegltag.

Vi anbefaler herfra Godt-Tag.dk at man, vedligeholder sit nye tegltag med algebehandling, uanset om men har et glasseret eller natur tegltag


 

© Copyright Godt Tag aps     |     Bliv annoncør     |     Login til Intranet